Ψητό χταποδάκι σχάρας, σερβιρισμένο με πουρέ φάβας, σγουρή ρόκα και σιγοψημένη ντομάτα φούρνου

16/3/2010


Συνταγή

Είδος

Συγκεκριμένα

Ποσο/τα

Μον.

Χταπόδι

Ψημένο στη σχάρα

140

Γραμ.

Πουρές φάβας

Φάβα πράσινη

60

Γραμ.

Ρόκα σγουρή

 

10

Γραμ.

Μουσταρδόφυλλα

 

1

Γραμ.

Λάδι κόκκινης πιπεριάς

Βασική Συνταγή

2

Σταγόνες

Ντομάτα φούρνου

2 μεγάλες ντομάτες

4

Τεμ.

Φρέσκια ρίγανη

 

2

Κλων.

Λαδολέμονο

Χτυπημένο σε πάγο

10

Μίλ.

1/2 Λεμόνι

Δεμένο σε τούλι

1

Τεμ.



Μέθοδος
Βράζουμε την φάβα σε αλατισμένο νερό για 25 λεπτά και την κάνουμε πουρέ, προσθέτοντας ελαιόλαδο, κύμινο, αλάτι και χυμό λεμονιού.

Ψήνουμε τα πλοκάμια από το χταπόδι στη σχάρα με λίγο ελαιόλαδο.

Η ντομάτα φούρνου ψήνεται στους 110 βαθμούς για περίπου 2 ώρες και μετά στεγνώνει σε ξηρό σημείο για περίπου 1 ώρα ακόμη. Μαρινάρετε με ελαιόλαδο, θυμάρι και αλατοπίπερο.

Γαρνίρουμε το πιάτο με σγουρά φύλλα ρόκας, ψητή ντομάτα φούρνου και μουσταρδόφυλλα.




Κωνσταντίνος Αραμπατζής
executive sous Chef


AMBROSIA RESTAURANT - HYATT REGENCY THESSALONIKI

  • belstaff roadmaster