Φιλέτο Μοσχαράκι γάλακτος με Φουά γκρα, μινιατούρες λαχανικών και σάλτσα κόκκινου κρασιού με φρέσκα μυρωδικά.

25/1/2010
Συστατικά

180 γρ μοσχαρίσιο φιλέτο γάλακτος
40 γρ Φουά γκρα
2 φρέσκα πράσινα σπαράγγια καθαρισμένα
1 petty pan κομμένο στην μέση
1 φούντα μπρόκολο
1 φούντα κουνουπίδι
4 φέτες τορναρισμένες φρέσκιας πατάτας
2 τεμ ντοματάκια cherry
2 βατόμουρα
80 ml ντεμί γκλας
40 γρ κρασί Porto
shisocress
20 γρ ψιλοκομμένα φρέσκα (Θυμάρι , δενδρολίβανο , βασιλικό , δυόσμο)
35 γρ φρέσκο βούτυρο



Οδηγίες

Αλατοπιπερώνουμε το φιλέτο το Φουά γκρα και θωρακίζουμε σε δυνατή φωτιά. Τελειώνουμε το φιλέτο μας στο φούρνο (Medium).
Σε φρέσκο βούτυρο σοτάρουμε τα βρασμένα λαχανικά μας και δίνουμε γεύση με αλάτι και πιπέρι.

Σε ένα sauce pot βάζουμε λίγο ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι και φρέσκο βούτυρο. Σοτάρουμε ελαφρώς και σβήνουμε με το κρασί μας. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 3 λεπτά και αμέσως μετά περνάμε από Σινουά. Προσθέτουμε την ντεμί γκλας. Δίνουμε γεύση με αλάτι και πιπέρι και αφού φέρουμε την σάλτσα μας σε επιθυμητή μορφή που θέλουμε κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα φρέσκα μυρωδικά μας και λίγο φρέσκο βούτυρο.

Παρουσιάζουμε το πιάτο μας όπως την φωτογραφία μαζί με φρέσκα βατόμουρα.




Δημήτρης Τσανανάς

Executive Chef
 
THE MET HOTEL - THESSALONIKI
  • belstaff roadmaster